Η σωστή μεταφορά του μωρού σας

Η σωστή μεταφορά του μωρού σας
Κουβαλήστε άφοβα το μωρό σας...


Τα μωρά αγαπούν να τα κουβαλάς. Τους αρέσει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η στενή φυσική επαφή με τον γονέα είναι βασική ανάγκη των βρεφών, τονώνει το αίσθημα της ασφάλειας, βοηθά στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης του παιδιού, αλλά και στην εξέλιξή τους ως ανεξάρτητα άτομα.
Η σωστή μεταφορά του μωρού με τη χρήση μάρσιπου, είναι επίσης ζωτικής σημασίας και για τη σωματική τους ανάπτυξη, αφού τους προσφέρει τη δυνατότητα να υιοθετήσουν μια βέλτιστη στάση. Πολλοί επιστήμονες παρομοιάζουν συχνά τα νεογέννητα μωρά μέσα στον μάρσιπο με τα νεογνά των μαρσιποφόρων ζώων.
 
...και βοηθήστε την πλάτη και τα ισχία του να αναπτυχθούν σωστά!

Τα μωρά έχουν στρογγυλεμένες πλάτες όταν γεννιούνται. Για εννέα μήνες η σπονδυλική τους στήλη έχει σχήμα C για να είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στο διαθέσιμο χώρο μέσα στη μήτρα. Σταδιακά, η σπονδυλική στήλη πρέπει να ισιώσει προς τα έξω. Αυτή είναι μια ήπια διαδικασία που διαρκεί έναν ολόκληρο χρόνο και ολοκληρώνεται μόνο όταν τα μωρά μπορούν να σταθούν μόνα τους και να κάνουν τα πρώτα τους δειλά βήματα.

Μάρσιποι και σπονδυλική στήλη         Μάρσιπος και αρθρώσεις των ισχύων

Επιπλέον, τα ποδαράκια των βρεφών ήταν λυγισμένα μέσα στο στενό χώρο της μήτρας. Οι αρθρώσεις των ισχύων ενός νεογέννητου μωρού (του οποίου ο σκελετός αποτελείται κυρίως από ελαστικό χόνδρο και όχι από «σωστή» δομή των οστών) πρέπει σιγά-σιγά να ρυθμιστούν, κατά τη διάρκεια μιας δωδεκάμηνης περιόδου. Έτσι, με τη χρήση του μάρσιπου, οι αρθρώσεις των ισχύων θα σταθεροποιηθούν σωστά, θα κάμπτονται όσο το δυνατόν συχνότερα και δεν θα τεντώνονται αφύσικα.
Όσο καλύτερα κατανοήσετε τις βασικές ανάγκες του μωρού σας για τη σωστή ανάπτυξή του, τόσο πιο σωστή και ουσιαστική θα είναι η φροντίδα που του προσφέρετε.

Ο σωστός τρόπος για να μεταφέρετε το μωρό σας

Είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζετε ότι όποιον μάρσιπο AMAZONAS και να επιλέξετε (Carry Sling, CarryBaby, Jersey, Carry Star, Smart Carrier ή Mei Tai) πληροί όλες τις ιατρικές απαιτήσεις, για τη σωστή μεταφορά του μωρού σας:

 •  

Κάθε μάρσιπος AMAZONAS υποστηρίζει το νεογέννητο μωράκι σας με ασφάλεια και άνεση. Του δίνει τη δυνατότητα να αισθάνεται ασφαλές λόγω της στενής επαφής με το σώμα σας, αλλά και ευχάριστα χάρη στον άνετο χώρο του μάρσιπου και της ευέλικτης πλάτης του που αγκαλιάζει ιδανικά το κυρτό σχήμα (C) της σπονδυλικής στήλης του μωρού σας.

 •

Ο εργονομικός σχεδιασμός και το ανθεκτικό ύφασμα των μάρσιπων AMAZONAS παρέχουν ιδανική υποστήριξη στο μωρό σας, ταυτόχρονα όμως κατανέμουν ομοιόμορφα και το βάρος τους. Έτσι επιτυγχάνουν την βέλτιστη σωματική στάση για το μωρό, αλλά αποτρέπουν τις πιέσεις και τους πόνους στο σώμα του μεταφορέα.

 •

Κάθε μάρσιπος AMAZONAS διασφαλίζει ότι η λεκάνη του μωρού σας είναι πάντα χαμηλότερα από τα λυγισμένα πόδια του και η πλάτη του στη σωστή θέση για την υγιή ανάπτυξη των ισχύων του.