Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα μας

Faq's zum Tragen und Getragen werden1. Πότε μπορώ να αρχίσω να μεταφέρω το μωρό μου με μάρσιπο;
Μπορείτε να αξιοποιήσετε μάρσιπο για τη μεταφορά του μωρού σας, χωρίς κανένα ενδοιασμό, από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής του! Με την προϋπόθεση βέβαια ότι το μωράκι δεν είναι άρρωστο και δεν έχει κάποια σωματική αναπηρία. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα ήταν δόκιμο να συζητήσετε τη χρήση του μάρσιπου με τον γιατρό ή τον φυσιοθεραπευτή σας.

2. Για πόσο καιρό μπορώ να μεταφέρω το μωρό μου σε μάρσιπο;
Καταρχήν, μπορείτε να μεταφέρετε το μωρό σας για όσο χρονικό διάστημα αρέσει σε εσάς και το μωρό σας. Τα μωρά δείχνουν πάντα με τη συμπεριφορά τους πότε δεν θέλουν πια να τα κουβαλάνε, καθώς επίσης κι εσείς θα το αισθανθείτε όταν δεν θα το επιθυμείτε άλλο. Οι γυναίκες που έχετε γεννήσει πρόσφατα θα πρέπει να ξεκινήσετε με σύντομα χρονικά διαστήματα μεταφοράς και να αυξήσετε τον χρόνο σταδιακά, καθώς θα πρέπει να προσέξετε ώστε να μην ασκηθεί πίεση στην περιοχή της πυέλου (λεκάνης) ή την καισαρική πληγή αμέσως μετά τη γέννηση! Εάν εσείς και το μωρό σας απολαμβάνετε κι επιθυμείτε τη χρήση μάρσιπου, μπορείτε να το μεταφέρετε μέχρι να είναι περίπου 3 ετών (ή και περισσότερο αν θέλετε).

3. Μπορώ να αρχίσω να χρησιμοποιώ μάρσιπο, ακόμη κι αν το μωρό μου είναι ήδη μεγαλύτερο;
Σίγουρα! Ωστόσο, είναι πιθανό να πάρει λίγο χρόνο στο μωρό σας για να το συνηθίσει. Γεγονός που θα απαιτήσει λίγη υπομονή και από τις δύο πλευρές. Θα πρέπει επίσης, να αυξήσετε σταδιακά το χρόνο που το κουβαλάτε. Όσο πιο αργά ξεκινήσετε τη χρήση του μάρσιπου, τόσο βαρύτερο θα είναι και το μωρό, οπότε θα πρέπει οι μύες σας, να συνηθίσουν στο νέο βάρος σταδιακά.

4. Τι ακριβώς πρέπει να προσέξω κατά τη χρήση ενός μάρσιπου;
Ο μάρσιπος θα πρέπει να είναι τόσο σφιχτά δεμένος, όσο να μην αισθάνεστε ότι πρέπει παράλληλα να κρατήστε και να υποστηρίξετε το μωρό και με τα χέρια σας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να τοποθετείτε πάντα το μωρό με το πρόσωπό του προς το σώμα σας. Ίσως χρειαστούν αρκετές προσπάθειες προκειμένου να μάθετε να δένετε σωστά τον μάρσιπο, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Για νεογέννητα ή μικρόσωμα μωράκια είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα μοντέλο μάρσιπου που δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής του τόσο στο μέγεθος του μωρού, όσο και του μεταφορέα. Αυτό διασφαλίζει ότι ο μάρσιπος θα είναι σταθερός και ασφαλής.

Υπάρχει και σχολείο για την χρήση των μάρσιπων


5. Ποιο μέγεθος (μήκος υφάσματος) sling μάρσιπου είναι καταλληλότερο για μένα;

Το πιο σύνηθες μήκος του υφάσματος του sling μάρσιπου είναι περίπου 450 εκατοστά. Το μήκος αυτό είναι αρκετό για να δέσετε τον μάρσιπο χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους μεταφοράς και δημοφιλές σε γυναίκες και άνδρες που φορούν μέγεθος Μ. Τα άτομα που φορούν μεγαλύτερο νούμερο θα πρέπει να επιλέγουν το μέγεθος του μάρσιπου σύμφωνα με τον όγκο και το βάρος τους. Είναι σημαντικό να διασαφηνίσουμε ότι το μέγεθος του μάρσιπου αφορά κυρίως στον σωματότυπο του ατόμου που τον μεταφέρει.
Οι sling μάρσιποι Amazonas είναι διαθέσιμοι σε δύο μήκη, 450 εκατοστών και 510 εκατοστών, τα οποία είναι αρκετά μεγάλα για όλες τις δημοφιλείς μεθόδους μεταφοράς (τρόπους δεσίματος). Στη συσκευασία των προϊόντων μας θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή τους. Θα σας προτείναμε να παρακολουθήσετε κάποια ενημερωτική συνεδρία ή να αφήσετε πεπειραμένους γονείς να σας δείξουν τον τρόπο τοποθέτησης. Οι άκρες του υφάσματος του sling μάρσιπου δεν πρέπει να είναι υπερβολικά μακριές, ώστε να μην μπερδεύονται στα πόδια σας.

6. Μπορεί το μωρό να αναπνεύσει άνετα μέσα στον μάρσιπο;
Φυσικά και μπορεί! Θα πρέπει μόνο να προσέξουμε ότι η μύτη του μωρού είναι ελεύθερη, έτσι ώστε να παίρνει αρκετό αέρα. Μην ξεχνάτε ότι οι κινήσεις του μεταφορέα επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί και να ανανεώνεται πλήρως μέσα στον μάρσιπο. Είναι επίσης σημαντικό, όταν μεταφέρουμε τα μωράκια στον μάρσιπο να μην τα ντύνουμε ασφυκτικά, ώστε να μην ζεσταίνονται υπερβολικά ειδικά όταν τα αγκαλιάζουμε μέσα στο πανωφόρι μας. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι το οξυγόνο που αναπνέει ένα νεογέννητο μωρό σε έναν μάρσιπο, είναι μόνο περίπου 1% λιγότερο από ό,τι εκτός μάρσιπου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αναπνοή ενός μωρού είναι πολύ πιο ήρεμη και χαλαρή σε έναν μάρσιπο.

7. Θα κακομάθω το παιδί μου αν το κουβαλάω πολύ συχνά;
Όχι βέβαια!
Τα μωρά και τα μικρά παιδιά μεταφέρονται με αυτό τον τρόπο, σε όλους τους πολιτισμούς! Τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού το εφαρμόζουν μέχρι σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να κακομάθετε ένα μικρό παιδί που είναι σε θέση να τραβήξει την προσοχή σας μόνο κλαίγοντας, κατά τη μεταφορά του. Η επιθυμία της κοντινής επαφής και της ασφάλειας είναι από τις βασικές μας ανάγκες και δεν θα πρέπει να τις στερούμε από κανένα μωρό. Η μεταφορά ενός μωρού με μάρσιπο ικανοποιεί τη φυσική ανάγκη του μωρού για ηρεμία και ασφάλεια που του προσφέρει η επαφή με το σώμα των γονέων του, καθώς και την ανάγκη των γονέων για πλήρη ευελιξία στις κινήσεις τους.

8. Ποια τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένας μάρσιπος στο μωρό μου;
Η μεταφορά με τον μάρσιπο βοηθά στη νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη του μωρού σας. Ειδικά στα νεογνά δημιουργεί πολύ ευχάριστο συναίσθημα, καθώς οι μύες τους μπορούν να χαλαρώσουν, η αναπνοή τους και οι λειτουργίες της πέψης διευκολύνονται, αποφεύγοντας έτσι την παλινδρόμηση και τους κολικούς. Η αρχέγονη ανάγκη για επαφή με το σώμα και για ασφάλεια ικανοποιείται, ενώ παράλληλα το μωρό αποκτά την αίσθηση της ισορροπίας. Επίσης, σημαντικό πλεονέκτημα είναι η θέση Μ των ποδιών του μωρού κατά την μεταφορά του σε μάρσιπο (δηλαδή τα γόνατά του πιο ψηλά από τη λεκάνη του), η οποία επηρεάζει θετικά τη σωστή ανάπτυξη των γοφών του. Τέλος, χάρη στην ειδική πλέξη του, το ύφασμα του μάρσιπου προσαρμόζεται άριστα στο σώμα του μωρού και παρέχει τέλεια υποστήριξη.

9. Ποιά τα πλεονεκτήματα χρήσης μάρσιπου για εμάς τους γονείς;
Η χρήση ενός μάρσιπου για τη μεταφορά του μωρού σας, καταρχήν θα ικανοποιήσει και τη δική σας ανάγκη για στενή επαφή με το μωράκι σας. Παράλληλα, θα έχετε πλήρη ελευθερία κινήσεων στα χέρια, γεγονός που θα σας επιτρέπει να πραγματοποιείται άνετα τις δουλειές και τις δραστηριότητές σας. Ένας μάρσιπος επιτρέπει στους γονείς των θετών παιδιών να αναπτύξουν το βασικό αίσθημα της αρχέγονης εμπιστοσύνης και βοηθά στη δημιουργία στενής σχέσης με το μωράκι. Χάρη στη στενή επαφή που έχετε κατά τη μεταφορά, μπορείτε να γνωρίσετε το μωρό σας, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του πιο γρήγορα. Ο μάρσιπος βοηθά επίσης τους μπαμπάδες να «δεθούν» με τα μωρά τους και να απολαύσουν συνειδητά την ασύγκριτη εμπειρία της επαφή του μωρού με το σώμα τους. Επίσης, ένας μάρσιπος ζυγίζει πολύ λιγότερο από ένα καροτσάκι, καταλαμβάνει σίγουρα μικρότερο χώρο και είναι πολύ εύκολο να τον πάρετε μαζί σας, ακόμη και όταν ταξιδεύετε.

Ευχόμαστε η χρήση των μάρσιπων AMAZONAS να είναι για εσάς μία ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία. Απολαύστε την!